Jeg, Morten, fik ideen til Gæstetræner.dk, fordi jeg som professionel håndboldspiller flere gange har været gæstetræner i mange mindre klubber og på håndboldskoler. I langt de fleste tilfælde var det i forbindelse med samarbejdsklubber, som var tilknyttet enten Aalborg Håndbold eller HC Midtjylland, men det var kun få gange om året, og det var kun få hold i klubberne, der fik glæde af det. På nuværende tidspunkt kræver det ofte et samarbejde med en ligaklub, hvis eksempelvis en klub, efterskole eller højskole ønsker at få en professionel træner eller spiller ud til en gæstetræning.

Samtidig kan jeg også se udfordringen fra de professionelle håndboldspillere og træneres synsvinkel, fordi der endnu ikke er en platform, hvor man tilbyder sig som gæstetræner. Fra mit eget synspunkt synes jeg altid, at det har været hyggeligt, at være gæstetræner. Det har været fantastisk at se, hvor glade børnene eller de unge har været for at møde gæstetræneren og lære nye ting, men jeg har ikke vist, hvor jeg skulle tilbyde min gæstetræning.

Gæstetræner skaber motivationen og mulighederne

Det skal være muligt for alle at få en gæstetræner ud, og det skal være nemt at finde en professionel håndboldspiller eller -træner i det område, som klubben eller skolen er placeret. På den måde skal de ikke kende nogen spillere eller trænere i forvejen, og de kan få en ud, så ofte som de vil. Det kan eksempelvis være en fløjspiller den ene gang, og en bagspiller næste gang.

Gæstetræner.dk skal sikre, at det faktisk ikke er svært at få en professionel håndboldspiller ud som gæstetræner til deres lille klub. Det vil give børnene en kæmpe oplevelse, og motivere dem til at blive endnu bedre. Samtidig får træneren i klubben ny inspiration til udvikling af holdet og spillerne, så de kan blive endnu bedre.

En gæstetræner skaber rammerne til at overraske spillerne i enhver klub eller på enhver skole med en uforglemmelig træning med engagerede og passionerede gæstetrænere, der brænder for at lære fra sig.