• Folkeskoler
  • Efterskoler
  • Højskoler

I denne uges blog vil vi se på hvordan skoler kan have gavn af Gæstetræner.dk. Tager vi først folkeskolerne, kan de f.eks. booke en gæstetræner til en almindelig idrætstime, juleafslutning eller ligne for at overraske eleverne. Det kan dog også være i forbindelse et forløb / tema om sport eller karrierevalg. Her vil det være oplagt både at lave håndboldtræning, men også høre et foredrag om livet som professionel, og hvad det kræver. Det vil give eleverne et mere realistisk indtryk af sportsverdenen, og at det ikke bare er nok med et stort talent, men at det kræver rigtig hårdt arbejde.

 

En anden type skole, hvor det måske er endnu mere oplagt at booke en gæstetræner er en efterskole. Det kan være for at prøve en ny sportsgren, hvis efterskolen ikke har håndbold, men især idrætsefterskoler med en håndboldlinje vil være oplagt. De har i forvejen håndboldtrænere, men de vil helt sikkert kunne finde en gæstetræner på Gæstetræner.dk som vil være interessant at få ud. Det kan både være for at stå for en håndboldtræning eller holde et foredrag. Der er flere af gæstetrænerne, som har rejst verdenen rundt med håndbolden. De kan fortælle en masse anekdoter og historier om forskellige håndboldkulturer. Det kunne f.eks. være Thomas Brønd, som tidligere har været landstræner for Storbritanniens eller USA´s kvindelandshold. Eller svenske Johan Zanotti, der har været U-landsholdstræner for både Norge og Sverige. I kan læse mere om begge to hjemmesiden, og hvor de er trænere i dag.

 

Den tredje og sidste slags skole er højskoler. Ligesom på efterskole vil det være aktuelt at booke en gæstetræner til at komme ud. Det gælder både højskoler med og uden en håndboldlinje. Der er dog en del højskoler, som har en håndboldtrænerlinje. Her vil det være naturligt at få gæstetrænere ud til at sparre med dem. De kan give feedback på træningspas, hjælpe med videoanalyser, fortælle om det at være træner på højeste plan etc. Det kunne f.eks. Kasper Christensen fra Sønderjyske herreligahold eller Leon Henriksen fra Silkeborgs-Voels ligadamer. På trænerlinjen vil det dog måske være lige så spændende at høre fra topspillere, der har erfaring med mange forskellige trænere, hvor nogle garanteret har været bedre end andre. Det kunne være Jacob Østergaard eller Heino Holm Knudsen, som begge har spillet i håndboldligaen i mange år.

 

 Flere grunde følger i næste uge  🙂